leiders voor de toekomst -januari
Vida
01/24/2024
4 min
0

Januari 2024

01/24/2024
4 min
0

Kun je je voorstellen dat we ons al in 2024 bevinden? 

De maand januari is echt mijn favoriet! Het voelt als een fris begin, waar alles mogelijk is! Een gloednieuw jaar, gevuld met onbenutte kansen, en de belofte van nieuwe ontdekkingen, groei en transformatie! En natuurlijk altijd met een vleugje magie! 🌟

Vandaag is het 24-01-24! Een mooie dag om je bij te praten over "Leiders voor de Toekomst". 

Onze ontdekkingsreis naar collectieve wijsheid

Samen hebben we op 03-03-23 niet alleen nieuwe verbindingen gelegd, maar werden er ook maar liefst 276 bouwstenen aangedragen! Precies wat de jeugd NU nodig heeft om de wereld van morgen op te bouwen.  Het hoopvolle verlangen dat we bij onze allereerste samenkomst op 11-11-22 hebben uitgesproken, werd bewezen: ondanks de complexe vraagstukken waar we voor staan, hebben we SAMEN de kennis, creativiteit en vaardigheden om ze het hoofd te bieden! Door samen een collectief te vormen, kunnen we een veel grotere impact maken.

bouwstenen van de toekomst

Veiligheid in verbondenheid

Ter voorbereiding op 11-11-23 kozen jongeren als eerste en meest essentiële bouwsteen voor Veiligheid, gecombineerd met de bouwsteen Verbinding. De energie en inspiratie die hieruit voortkwamen waren werkelijk hartverwarmend. Zoveel harten werden geraakt, en initiatief na initiatief werd enthousiast aangeboden. De wens van jongeren was overduidelijk dat ook ouders hierbij aanwezig moesten zijn.

Stichting Leiders voor de Toekomst

In de aanloop naar 11-11-23 zijn we erin geslaagd ons collectieve initiatief te bekrachtigen met de oprichting van een stichting, die nu al de gewaardeerde ANBI-status heeft ontvangen. Ik ben momenteel volledig gefocust op acties op het gebied van fondsenwerving en sponsorschap. Alle suggesties zijn van harte welkom!

01 juni 24, de Internationale Dag van het Kind

Op die dag gaan we laten zien dat de kinderen en jongeren die zich ontheemd voelen, oprecht betekenis zoeken, zich neerslachtig voelen en labels opgeplakt krijgen, geboren zijn met eigenschappen van de toekomst! Zij zijn de leiders die ons inzicht geven in hoe de toekomst eruitziet. Zij zijn leiders in verandering. 

Maar zij zien het niet zonder ons; wij vormen hun bril. Jij en ik worden nu meer dan ooit uitgedaagd, want de oude vertrouwde wereld die wij kennen, voldoet niet meer en het nieuwe zullen wij waarschijnlijk niet meemaken. In deze overgangsfase hebben we elkaar meer dan ooit nodig! Gelijkgestemden die niet alleen beseffen dat het anders moet, maar ook bereid zijn om in actie te komen! Wat een rijkdom dat we elkaar zijn tegengekomen! Ik voel me enorm dankbaar dat jij er ook bij hoort! Het raakt me diep als ik je dit schrijf!

Ik kijk enorm uit naar onze online/live ontmoeting. Volgende week stuur ik je wat data voor een Zoom-sessie, zodat we elkaar eind februari online kunnen ontmoeten. Het enthousiasme groeit met elke stap die we zetten, en ik ben oprecht dankbaar voor de steun op deze inspirerende reis. iedereen is welkom, laat weten als je erook bij wilt zijn!

Leiders voor de toekomst

Hoe zie jij het voor je?

Op 1 juni stappen we voor even één dag de toekomst in, waar jong en oud veilig verbonden zijn. Een dag vol betekenisvolle gesprekken, waardoor eenieder zich gezien en gehoord voelt. Hier krijgen jongeren, de toekomstige leiders, de regie in handen. Zij vertellen, wij luisteren en bieden ondersteuning. Misschien kunnen we wel samen 100 jongeren meenemen op deze bijzondere reis!

We hebben de kans om te laten zien welke schat aan kennis, ervaring en wijsheid we al gezamenlijk bezitten om die gedroomde toekomst vorm te geven. Laat me alsjeblieft weten hoe jij je voorstelt dat deze dag in de toekomst eruitziet en op welke manier jij eraan wilt bijdragen. Jouw inbreng is van onschatbare waarde, en ik ben razend enthousiast om samen deze prachtige dag te creëren!


Inspireatie samen delen 

Hieronder vind je een paar activiteiten wat je wellicht ook leuk vindt. Als jij iets organiseert voor jongeren, ouders of professionals die werken met de 'toekomst', deel het met mij zodat ik het in volgende mail ook kan meenemen.

L E Z E N

  • Kinderen, de leiders van morgen  Hoe cool is het dat januari editie van Pure Child volledig aan onze missie is gewijd. Met daarin deze interview met mij die eerder is gedupliceerd op Re-story en een interview met onze Geesje Stroo. Een mooie waardevolle blad, als je het nog niet kent!
  • Het geheim van voornemens volhouden!  Dit is de week dat veel voornemens sneuvelen. Het is goed om een doel te hebben waar je naar toe wil, maar het is de reis die er uiteindelijk toe doet. Om je te inspireren, deel ik een oude blog met je!

D O E N

 

Reacties